Babysøvn

Babysøvn Logo

Slyngevugge

Da slyngevugger, især modellerne med motor, er mere en dansk trend end noget man ser meget af i udlandet, er der ikke foretaget mange studier af slyngevugger (som ikke er sponsoreret af en slyngevugge-fabrikant). Til gengæld findes der et utal af forældre der sværger til slyngevugger, og føler at de ikke kunne klare sig uden – bare se de tusindvis af 5-stjernede anmeldelser af Moonboon, et af de største slyngevugge-mærker i Danmark. 

Flere forhandlere tilbyder søvngaranti og leje, hvis man gerne vil starte ud med at prøve uden at bruge for mange penge – for sådan en slyngevugge kommer bestemt ikke gratis!

Membantu Slyngevugge

 

Sådan ser en slyngevugge ud. Der findes flere mærker, der producerer slyngevugger, men designet minder generelt meget om hinanden.

Denne fine model fra Membantu er meget klassisk, men har lige par ekstra, lækre detaljer, som er grunden til at den kommer først på listen. Den har nemlig en lille lomme til f.eks. sut eller nusseklud, og kommer med et matchende stof til at afskærme, hvilket kan gøre hele forskellen for at få ro i baby. Man kan tilkøbe motor, stativ og karmbeslag for at gøre livet nemmere for de trætte forældre.

Moonboon fald vugge

 

Moonboon har godt tag på det danske slyngevugge-marked, og de har da også god forståelse for behovet. De har nemlig udviklet denne slyngevugge med flad bund, så baby kan bevæge sig mere frit og derfor mindsker risiko for fladt baghoved. Og så kan man også bruge denne vugge om natten, fordi man med den flade bund ikke skal holde lige så tæt øje med at baby ikke triller om på maven og kvæles i madrassen. Motor kan tilkøbes og kan, når man først har den, føles helt uundværlig.

Det er også muligt at leje Moonboon slyngevuggen, hvis man ved at man kun vil bruge den en kort periode.

Leander vugge

 

Vuggen fra Leander ligner lidt en slyngevugge, men fordi den har fast bund er den meget mere velegnet til nattesøvn. Den kan hænge fra loft, stativ eller dørkarm, og med de lange snører giver den en meget blødere bevægelse når den svinger en almindelige vugger. Den er lavet i 100% økologisk bomuld, og måler 83cm i længden.

Gør-det-selv slyngevugge

Man kan faktisk lave sin egen slyngevugge hvis man er lidt skrap med en symaskine, f.eks. ved at følge denne vejledning. Det kræver at finde de rigtige materialer, man kommer for eksempel ikke udenom at købe en stor fjeder og et ophæng, hvis man gerne vil have den hoppende vuggefunktion. Man skal desuden være skarp til at det er sikre materialer, man køber – en dårlig fjeder kan drysse metalsplinter ned i hovedet på baby!